Bisita Iparraldera/Visita a Iparralde
Bisita Iparraldera: Euskal Herrian Elikadura Burujabetzaren ezarpenerako Arrakasta Irizpideen Eraikitze Parte-Hartzailerako Formakuntza Prozesua
Martxoaren 19an Formakuntza Prozesuan parte-hartzen dagoen taldeak formakuntza bisita izan zuen Iparraldera. Hemen duzue programa eta baita argazki batzuk ere.
Visita a Iparralde: Proceso de Formación para la Construcción Participada de Criterios de Éxito para la implantación de la Soberanía Alimentaria en Euskal Herria.
El 19 de marzo el grupo que está participando en este proceso formativo pudo disfrutar de una visita formativa a Iparralde. Compartimos el programa y también algunas fotos.
11:00etan Itsasuko Basaburuko saskia. Cesta Basaburu de Itsasu.
Laborantza iraunkorra eta herrikoiaren funtsak. Claves de una agricultura sostenible y del pueblo
4 baserri artean 280 familiei jaten emoten diote. 4 caseríos alimentan 280 familias.
10 lanpostu sortu dituzte. Han creado 10 puestos de trabajo.
Ardiak, negutegiak, txerriak, oilaskoak, eta abar… Ovejas, invernaderos, cerdos, pollos…
13:30etan Bazkaria Donibane Garazin. Comida en Donibane Garazi.
15:30etan Euskal Herriko Laborantza Ganbara.
Elikadura burujabetza eta nekazaritza iraunkorra sustatzeko erronkak. Retos para promover la Soberanía Alimentaria y la Agricultura Sostenible.
Lorearen metodología. Nekazaritza iraunkorraren bidean dauzen etxaldeak aztertzeko metodología. Metodología de la Flor, metodología para analizar los caseríos en proceso hacia una agricultura sostenible.