Skip to content

Bisita Ozaeta eta Zeanuri/ Visita a Ozaeta y Zeanuri

2013/04/11

Bisita Ozaeta eta Zeanurira: Euskal Herrian Elikadura Burujabetzaren ezarpenerako Arrakasta Irizpideen Eraikitze Parte-Hartzailerako Formakuntza Prozesua

Apirilaren 9an Formakuntza Prozesuan parte-hartzen dauden 20 pertsonek formakuntza bisita izan genuen. Hemen duzue programa eta baita argazki batzuk ere.

P1000189

Arantza Arrieni bisita. Elikagai agroekologikoak ekoizten 20 urte baino gehiago daramatzan baserritarra.

Nekazal erakundeen dinamiketan eta proposamen berrien elaborazioan beti parte-hartzailea, emakumeen kooperatibak bezala, nekazaritik nekazarira metodologiaren bitartez jakiturien elkar trukerako foroak bezala, etab.

P1000182Nekazal ekonomatoen sorrera eta garapenaren inguruan eskarmentu handia du.

Malu Egiluz-en proiektuari bisita Zeanurin (Bizkaia). Baserritarren alaba, kanpoan urte asko egon ondoren baserrira itzultzen da eta bere herriko gizarte-lan garapenerako proiektu kolektibo eta integral bat ezartzen du.

Lurrari lotutako abeltzaintza, ekoizpenaren dibertsifikazioa eta haragien eraldaketa, okindegiarekin eta gozotegiarekin batera , salmenta zuzena egitera bideratuta daude.

Bazkari batekin amaitu zen Maluk Zeanurin duen denda-jatetxe-okindegi-harategian.

Visita a Ozaeta y Zeanuri: Proceso de Formación para la Construcción Participada de Criterios de Éxito para la implantación de la Soberanía Alimentaria en Euskal Herria.

El 9 de abril 20 personas pudimos disfrutar de una visita formativa. Compartimos el programa y también algunas fotos.

Arantza Arrieni bisita. Baserritarra que lleva más de 20 años produciendo alimentos agroecológicos.

Siempre partícipe en las dinámicas de las organizaciones agrarias y en la elaboración de nuevas propuestas, como cooperativas de mujeres, foros para el intercambio de saberes mediante la metodología campesina a campesina, etc…

P1000169Experiencia sobre la creación y desarrollo de economatos rurales.

Malu Egiluz-en proiektuari bisita Zeanurin (Bizkaia). Hija de baserritarras vuelve al caserío con un proyecto colectivo e integral para el desarrollo socio-laboral de su localidad.

Ganadería ligada a la tierra, diversificación de la producción y transformación de cárnicos, que junto con panadería y pastelería está dirigida a la venta directa.

Comida en la pequeña tienda- comedor-panadería-carnicería que tiene Malu en Zeanuri.

Advertisements
No comments yet

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: